Cünüblük ve boy abdesti hakkında bilgi verir misiniz?

Cünüblük ve boy abdesti hakkında bilgi verir misiniz?
Cünüblük ve boy abdesti hakkında bilgi verir misiniz?
Cünüplük gusül/boy abdesti alınarak giderilmesi gereken özel bir durumdur. Mâide suresinin 6. ayetinde Rabbimiz"... Cünüp olduğunuzda yıkanarak boy abdesti alınız... " buyurarak bize cünüplük halinde yıkanmamızı emretmiştir. Gusül yani boy abdesti almak böylece cünüplüğü gidermek bizim için ibadet görevidir.

Cünüplük meninin çıkışı ve meni boşalması olsun veya olmasın cinsel organlarının birleşmesini içerecek şekilde cinsel ilişki ile oluşur.

Meni cinsel arzuyla kaynağından özel bir hazla fışkırarak gelen maddedir. Boşalma halinde çıkar.

Cinsel haz duyulduğunda farkında olmaksızın gelen ve mezi denilen sıvımsı maddeden ötürü yıkanmak gerekmez.

Meni ilişki ile, mastürbasyonla, karşı cinse ve pornografik filmlere bakma yoluyla gelebilir. Meni gelmese de ilişki cünüplüğü, cünüplük de yıkanmayı gerektirir.

Ay Halinin Bitimi

Yıkanmayı gerektiren bir üçüncü hal ise âdet halinin bitimidir. Kurân-i Kerîm'in Bakara sûresinin 222. ayetinde "... Tetahhür ettiklerinde/boy aptesti alarak iyice temizlendiklerinde Allah'ın helâl kıldığı üreme organından onlarla ilişkiye girebilirsiniz... " buyrularak âdet hali bitiminde boy abdesti alma görevleştirilmiştir.

Boy abdestinin Kur'ân dilindeki adı, Maide sûresinin 6. âyetinde açıklandığı üzere Tetahhur'dur.

Çocuklarımıza her zaman banyo yapabileceği ortamı hazırlamalı, niçin yıkandığı sorulmamalıdır. Kız çocukları da âdet bitiminde yıkanmaya yönlendirilmelidir.